Bilagor
Hallonsmulpaj med vit choklad
12 portioner
Ugnstemperatur: 150 grader
Det här behöver du:
200 g smör
1 dl råsocker
1 msk vaniljsocker
3 ½ dl vetemjöl
saften från 1 citron
cirka 1 liter färska eller frysta hallon
100 g finhackad vit choklad
Så här gör du:
Sätt på ugnen. Smält smöret i en kastrull eller mikro. Blanda ihop alla torra ingredienser, häll över smöret och blanda väl tills blandningen blir som smulor.
Tillsätt citronsaft och blanda ytterligare. Fyll en ugnssäker form på 1 liter med knappt hälften av smulorna. Fördela hallonen i formen och strö över den vita chokladen.
Fördela över de sista smulorna jämnt i formen. Grädda i mitten av ugnen cirka 60 minuter. Låt svalna något före servering.
Från
"Kladdiga kakor" , Claes Karlsson
(Natur & Kultur)