Bilagor

Hallonsmulpaj med vit choklad

12 portioner
Ugnstemperatur: 150 grader

Det här behöver du:

200 g smör

1 dl råsocker

1 msk vaniljsocker

3 ½ dl vetemjöl

saften från 1 citron

cirka 1 liter färska eller frysta hallon

100 g finhackad vit choklad

Så här gör du:

Sätt på ugnen. Smält smöret i en kastrull eller mikro. Blanda ihop alla torra ingredienser, häll över smöret och blanda väl tills blandningen blir som smulor.

Tillsätt citronsaft och blanda ytterligare. Fyll en ugnssäker form på 1 liter med knappt hälften av smulorna. Fördela hallonen i formen och strö över den vita chokladen.

Fördela över de sista smulorna jämnt i formen. Grädda i mitten av ugnen cirka 60 minuter. Låt svalna något före servering.
Från
"Kladdiga kakor" , Claes Karlsson
(Natur & Kultur)
Powered by Labrador CMS