Bilagor
Myntamuffins med malva
10-12 stycken
Ugnstemperatur: 190 grader
Det här behöver du:
2 ägg
1 dl mjölk
1 dl raps- eller majsolja
1 ½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 ½ tsk bakpulver
3 ½ dl vetemjöl
100 g hackad mörk choklad
1 dl hackad, färsk mynta
Glasyr:
2 dl florsocker
1-2 tsk vatten
eventuellt 1 droppe pepparmyntsolja
Malva att dekorera med
Så här gör du:
Sätt på ugnen. Vispa ihop ägg, mjölk, olja, socker och vaniljsocker i en stor bunke till en vit och pösig smet.
Blanda bakpulver, mjöl, choklad och mynta och rör försiktigt ner detta i ägg-smeten.
Placera muffinsformarna på en plåt eller i en muffinsplåt och fyll dem nästan ända upp till kanten med smet. Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter.
Låt svalna. Rör ihop glasyren och fördela den över muffinsen. Dekorera med malva.
Från
"Blomstrande måltider", Åsa Swanberg (Ordalaget)