Bilagor
Solgula matmuffins
8 muffins
Ugnstemperatur: 225 grader
Det här behöver du:
4 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
3 ägg
½ dl olja
2 dl matlagningsyoghurt
1 ½ tsk gurkmeja
Fyllning:
6 skivor rökt skinka i strimlor
2 dl riven ost
¤2 ½ dl finhackade broccolibuketter
Topping:
1 dl crème fraiche
1 ½ tsk fransk senap
Så här gör du:
Blanda de torra ingredienserna. Vispa ihop ägg, olja och yoghurt. Blanda med de torra ingredienserna.
Fördela smeten i åtta stora muffinsformar av papper. Dela fyllningens råvaror och tryck ner i muffinsen. Grädda mitt i ugnen cirka 30 minuter.
Blanda crème fraiche och fransk senap, tänk på att ta på toppingen när muffinsen svalnat något.