Bilagor

Varför har du bytt pennan mot sleven?

Therésia Erneborg kommer i höst ut med sin första kokbok. Hon är journalist och var tidigare nyhetsreporter på Dagen.

Publisert Sist oppdatert

- Det har jag inte gjort helt. Men nu får jag kombinera mina två stora passioner, att skriva och baka. Bakning har alltid varit en stor del av mitt liv, jag är uppvuxen i Småland och där var affärsköpta kakor inget alternativ.

Du bloggar om mat på sotasaker.com. Hur är det?

- Väldigt roligt! Det har kommit fler bloggar om mat och bak som utvecklats till en egen genre livsstilsbloggar, som särskiljer sig från exempelvis alla modebloggare. Det känns väldigt innehållsrikt och alla som hör av sig är positiva och uppmuntrande.

Är det bara fler bloggare, eller även fler "bakare"?

- Både ock. Jag tror att det går trender i allt, ta surdegstrenden som varit väldigt stor, men jag tror också att fler och fler vill veta vad de stoppar i sig och sina barn och vill ha närproducerad mat och jag hoppas att det resulterar i att folk faktiskt också bakar mer.

Vilken är den konstigaste goda sötsak du bakat?

- Andra kanske är skeptiska till lakrits men jag tycker att man kan ha det i nästan allt.

Powered by Labrador CMS