Mat

Veckans mat: Bakade morötter med smulad getost, sauce fanes de carottes

Nu tar jag sommarlov med ett recept med somriga morötter

Bakade morötter med smulad getost, sauce fanes de carottes.
Diakon-Daniels recept vecka 26.
Publisert Sist oppdatert

Finns det något mer somrigt än att dra upp en morot ur landet och torka av den i morgondaggen som lagt sig på gräset? Det är ett barndomsminne som finns kvar inom mig. Jag hoppas att våra barn kommer att få ha möjlighet att ta del av jordens alla gåvor, allt efter årstid och säsong. Detta är en mellanrätt som passar ensam eller med valfritt tillbehör. Du kan även göra den som en ljummen sallad och strö över lite rostade valnötter.

Nu tar jag sommarlov och är åter tillbaka i augusti. Då ska jag avslöja det bästa konditorrecepten på sylt och marmelad som jag fått lärt mig av giganterna. Vill ni få lite tips i sommar så titta gärna in på mitt Instagram konto daniels__mat. Där får ni inspiration, recept samt möta vår lilla familj. Vi ses i augusti, glad sommar tillönskar jag er!

Sauce fanes de carottes

Ingredienser:

  • 100 g morots blast- väl sköljd
  • 2 dl kallpressad rapsolja
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk salt
  • 1 citron- saften

Tillagning: Skär blasten fint och lägg i en bunke. Tillsätt olja, salt, citronsaft, och dijon. Mixa såsen med stavmixer. Såsen ska vara lätt grov i konsistensen.

Diakon-Daniels recept vecka 26 (Daniel Norqvist)

Tips!

Vill du göra rätten vegansk? Byt ut honungen mot agavesirap och osten mot ett veganskt alternativ.

Powered by Labrador CMS