Mat

Veckans mat: Norrländska blåbärskakor med kardemumma

Diakon-Daniel: Ett arv från Västerbotten som jag vill att mina barn ska få ta del av

Dagens matkreatör Daniel Norqvist bjuder på nytt recept för vecka 38.
Dagens matkreatör Daniel Norqvist bjuder på nytt recept för vecka 38.
Publisert Sist oppdatert

För mig är dessa blåbärskakor ett kärt barndomsminne. Under höst- och vintertid bakades denna delikatess och så bjöds det med kokkaffe uppe i Västerbotten, ett arv som jag vill att mina barn ska få ta del av.

Men detta fika kommer också en förståelse av vad som komma skall, då vi i juli just plockade blåbär tillsammans för att ha för kommande höst och vinterdagar.

Arbete lönar sig men kanske inte alltid på en gång. Ibland kan man få vänta på att få se resultat av sitt arbete.

Tips!

Dessa bullar passar perfekt som mellanmål eftersom sockerhalten är låg. Om du vill göra dem veganska, byt ut mejeriprodukterna, uteslut ägget och pensla de färdiggräddade bullarna med smält mjölkfritt smör efter gräddningen.

Powered by Labrador CMS