När jag gick i tredje klass höll min skolpräst sommaravslutningstalet.
Ett ord som fastnade och som jag bär med mig än idag 30 år senare var följande: “När ni är ute, leker, äter glass och plockar smultron, då kan ni tänka på er nästa genom att spara ett smultron till den som kommer efter er så den personen också får ta del av sommaren.”
Veckans recept är en tolkning av ett kärt bardomsminne.Daniel Norqvist
Jag tycker att det var så fint sagt. Och orden passar in än idag när vi kan bevittna om hur barn plågas över den kommande ledigheten där alkohol, misshandel, och fattigdom kommer att vara en självklarhet i deras vardag.
Vi kan inte rädda en hel värld, men vi kan förändra den tillsammans genom att se varje människa med kärleksfulla ögon som Jesus gjorde.
Denna dessert är en tolkning av ditt fina tal, Larsa.
“Spara ett smultron till den som kommer efter er så den personen också får ta del av sommaren.”Daniel Norqvist
Pannacotta
Ingredienser
5 dl vispgrädde
1/2 dl svensk honung
2 1/2 gelatinblad
1/2 vaniljstång
Tillagning
Lägg gelatinet i kallt vatten.
Dela och skrapa ur vaniljstången, blanda den med grädden och koka upp under omrörning.
Låt gräddblandningen stå och svalna i ca 15 min.
Tillsätt honungen och rör den tills det löst sig.
Sila vätskan och ställ svalt i 4 h.
Vispa pannacottan tills du får en fast och krämig konsistens. Nu kan du välja att fylla glas med pannacottan eller göra fina ägg. Om du ska göra ägg bör pannacottan stå i kylen en timme innan du arbetar med pannacottan.