Nyheter

EFK drömmer om tio missionsprojekt i utsatta områden

Ingemar Forss och Linalie Newman: “Gud sänder oss på ett nytt sätt i en ny tid”

EFK:s representantskapsmöte på Hjälmargården. Rapport om samkönade relationer.
Ingemar Forss och Linalie Newman, missionsdirektorer i EFK.
Publisert Sist oppdatert

100 etablerade församlingar som – i grupper om tio – tillsammans startar tio nya församlingsplanteringar, sociala projekt och böneinitiativ i utsatta områden. Den drömmen presenterade missionsdirektorerna Ingemar Forss och Linalie Newman vid Evangeliska frikyrkans representantskapsmöte nyligen.

Det pratades inte bara samkönade relationer vid EFK:s representantskapsmöte på Hjälmargården. Församlingsrörelsens betoning på det missionella utmaningar lyftes också fram mer generellt. Precis som pingströrelsen nyligen talar även Evangeliska frikyrkan om att kunna starta tio nya missionsprojekt i utsatta områden i Sverige framöver.

De båda missionsdirektorerna ser tre delar framför sig på var och en av de tio ännu oidentifierade orterna, om drömmen som de målade upp skulle bli verklighet.

1) Församlingsplantering.

2) Socialt engagemang. Exempelvis genom second hand-butiker – i kontakt med rörelsens internationella arbetet.

3) En bönerytm på platsen. Går det exempelvis att anordna missionella retreater i utsatta områden i stadsmiljöer? frågade sig Linalie Newman och Ingemar Forss.

Alby i södra Stockholm är en av de förorter som finns med på polisens lista över "särskilt utsatta områden".

Tio gånger tio

Grupper om tio EFK-församlingar skulle kunna bära satsningarna på varje plats (tio gånger tio) är deras tanke, som nu förmedlades till de 260 närvarande ombuden och besökarna på Hjälmargården. Än så länge är allt alltså bara drömmar.

Den senaste månaden har EFK på flera håll i landet genomfört bönevandringar i olika förortsområden, och släppte nyligen rapporten ”Frikyrkan i orten” för att kartlägga den frikyrkliga närvaron – eller bristen på sådan närvaro – i 61 utsatta områden.

– Vi har upplevt att Gud kallar oss åt att nå de människor som finns i marginalerna i samhället. Det går i linje med när vi har talat om helande och hopp till vår värld och om hela evangeliet till hela människan, sa Ingemar Forss.

”Dags att sända igen”

Missionsdirektorerna påminde om hur Evangeliska frikyrkan från start har haft som sitt dna att sända ut människor för att berätta om Jesus för andra.

– Vi tror att det är tid igen att sända, och att Gud sänder oss som rörelse på ett nytt sätt i en ny tid, sa Ingemar Forss och Linalie Newman.

Powered by Labrador CMS