Nyheter
Har Jesusmanifestationen kommit för att stanna?
"Den stora kraften är att den är så gränsöverskridande", säger Annelie Lennartsson.

Annelie Lennartsson, ungdomspastor i Pingstkyrkan, Sollentuna:
Ja, det tror jag. Men kanske inte för tid och evighet. Den fyller en enande funktion men man önskar att den skulle skapa mer allmän uppmärksamhet kring Jesus och det kanske inte har lyckats som vi har hoppats på. Den stora kraften är att den är så gränsöverskridande.
Finns på plats: Ja
Sofia Camnerin, kyrkoledare i nybildade Equmeniakyrkan:
Ja, det tror jag. Det behövs olika typer av manifestationer som syftar till att göra Jesus känd, trodd och älskad. Jag är särskilt glad att Sveriges kristna råd är med i år för vi behöver visa att kyrkorna och de kristna kan samverka med varandra.
Finns på plats: Nej
Niklas Piensoho, föreståndare i Filadelfiakyrkan, Stockholm:
Det vet jag inte. Men den fyller en viktig ekumenisk funktion och synliggör enheten i kristenheten som är positivt. All uppdelning i kristna grupperingar är en sorg och fel i den tid vi lever. Att då förenas i det mest centrala i vår tro är så bra det kan bli.
Finns på plats: Nej
Marcus Ardenfors, föreståndare i Jönköpings pingstkyrka:
Jag tror att allt har sin tid men så länge den fyller sin funktion ska den fortsätta. Det är vackert att alla vi som älskar och vill följa Jesus samlas. Det är ett uttryck för en genuin längtan efter andlig enhet. Jag är oerhört tacksam att Jesusmanifestationen finns.
Finns på plats: Ja
Eva Brunne, biskop i Stockholms stift:
Jag är inte alls engagerad i detta så jag har ingen som helst uppfattning. Enskilda församlingsmedlemmar är självklart med i Jesusmanifestationen, men vi har inte blivit inbjudna att vara med. Jag säger inte att den är överflödig, men jag har ingen åsikt i frågan.
Finns på plats: Nej