Nyheter
Kent Revedal: Folk tror att alla med mc-väst är kriminella
41 000 unika läsare har den senaste veckan i november läst Kent Revedals debattartikel om #metoo och initiativet Talita Run för utsatta kvinnor. Själv är han förvånad över det enorma intresset.

Observera att den här artikeln publicerades i november 2017.
Kent Revedal är författare och föreläsare och sitter i rullstol efter en svår motorcykelolycka. Detta hindrar honom dock inte från att köra i Talita Run, en motorcykelcortege till stöd för sexuellt utsatta kvinnor.
Om Talita Run och motorcyklisters protest mot sexövergrepp handlar också hans debattartikel. Den har hittills nått över 40 000 läsare på Dagen.se
Varför tror du att artikeln har blivit så läst?
– Jag är förvånad och samtidigt väldigt glad. Den har spritts mycket i bikerkretsar, och nått en större publik än de som vanligtvis läser Dagen.
– Sen tror jag också att folk tycker det är viktigt att det kommer fram att det finns män som gör något mot sexuella övergrepp.
Läs också: Kent Revedal: Är vi fel sorts män som protesterar mot sexövergreppen?
Är Talita Run ett svar på #metoo-kampanjen?
– Nej, det här startade långt innan metoo-kampanjen fanns. Vi har gjort det här fastän vi inte har fått någon uppmärksamhet för det. Det tror jag skapar förtroende när medierna plötsligt uppmärksammar en sådan här fråga.
I din artikel undrar du om folk skräms av tanken på att hjälpen kommer från "fel" håll. Vad menar du med det?
– Jag märker att vi i Sverige inte klarar av att ha en sammansatt bild av verkligheten. Vi vill ha enkla svar, svart eller vitt. Vi skräms av människor som bär mc-västar med ryggmärken, eftersom vi tänker att de är kriminella.
– Medierna har varit duktiga på att skapa den bilden. Men det kan ju lika gärna vara hederliga schyssta arbetare och tjänstemän som gör det här för att de trivs i den miljön.
Läs också: Mc-klubbarnas kör stödrace för utsatta kvinnor igen våren 2018